Постинг
23.01.2013 15:09 -
Овчарски гювеч
Необходими продукти
лук - 4 глави
масло - 1/2 ч.ч.
чушки - 500 г пиперки сиврия
домати - 2 - 3 броя, зрели
солсирене - 1 ч.ч. натрошено
кисело мляко - 500 г
брашно - 2 с.л. равни
яйца - 4 - 5 броя
магданоз - 1/2 връзка
Приготвяне на Овчарски гювеч
Загрейте маслото и запържете нарязания на филийки лук. Щом омекне, добавете почистените и нарязани пиперки сиврия и оставете и те да се запържат.
След това добавете и почистените и нарязани домати. Отново запържете с тях, посолете и прехвърлете сместа в тавичка.
Отгоре поръсете с натрошеното сирене. Разбийте яйцата с киселото мляко, скълцания магданоз и брашното и залейте върху ястието в тавата.
Сложете овчарския гювеч да се пече в загряна фурна до хубав загар.
И... да ви е сладко! :)
масло - 1/2 ч.ч.
чушки - 500 г пиперки сиврия
домати - 2 - 3 броя, зрели
солсирене - 1 ч.ч. натрошено
кисело мляко - 500 г
брашно - 2 с.л. равни
яйца - 4 - 5 броя
магданоз - 1/2 връзка
Приготвяне на Овчарски гювеч
Загрейте маслото и запържете нарязания на филийки лук. Щом омекне, добавете почистените и нарязани пиперки сиврия и оставете и те да се запържат.
След това добавете и почистените и нарязани домати. Отново запържете с тях, посолете и прехвърлете сместа в тавичка.
Отгоре поръсете с натрошеното сирене. Разбийте яйцата с киселото мляко, скълцания магданоз и брашното и залейте върху ястието в тавата.
Сложете овчарския гювеч да се пече в загряна фурна до хубав загар.
И... да ви е сладко! :)
Няма коментари